Predškolsko obrazovanje

SUNSHINE I PUPOLJAKVrtić Sunshine Sarajevo
Vrtić Pupoljak Tuzla
Vrtić Pupoljak Zenica
Vrtić Pupoljak BihaćPredškolske ustanove Sunshine i Pupoljak su vrtići za djecu od 1-3 godine i od 3-6 godina. Koriste Saxon kurikulum u svakodnevnim aktivnostima u cilju efikasnog učenja engleskog jezika kao i motivacije.

Osnovno obrazovanje

Međunarodna osnovna školaMeđunarodna osnovna škola Sarajevo
Međunarodna osnovna škola Tuzla
Međunarodna osnovna škola Zenica
Međunarodna osnovna škola BihaćMeđunarodne osnovne škole pokrivaju obrazovanje od 1. do 9. razreda. Nastava se izvodi na engleskom jeziku. Za one najmlađe koristi se Jolly Phonics program učenja pisanja i čitanja na engleskom jeziku.

Međunarodna osnovna škola u Sarajevu je dio Cambridge familije škola i u ponudi ima Cambridge Primary i Cambridge Secondary 1 programe.

Srednje obrazovanje

Međunarodna srednja škola i koledžSarajevo koledž
Unsko-Sanski Koledž
Međunarodna srednja škola Sarajevo
Međunarodna srednja škola Tuzla
Međunarodna srednja škola ZenicaSrednje obrazovanje pružaju Međunarodne srednje škole i koledži u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću. Nastava se odvija na engleskom jeziku uz mnoštvo tehničkih pomagala i raznovsnih aplikacija u nastavi.

Međunarodna srednja škola u Sarajevu nudi i Cambridge diplome za programe Cambridge IGCSE i Cambridge Advanced.

Visoko obrazovanje

Univerzitet


Internacionalni Burch univerzitetInternacionalni Burch univerzitet sastoji se od 3 fakulteta: Fakultet za edukaciju i humanističke nauke, Fakultet za ekonomiju i društvene nauke i Fakultet za inžinjering i prirodne nauke.

Moderan pristup i velika podrška za istraživački rad i startup ideje čini ovaj univerzitet jedinstvenim u BiH.